Nechte si pravidelně zasílat novinky. Stačí vepsat Váš e-mail a potvrdit.

Frankfurtský autosalon 2007

Frankfurtský autosalon 2007

Letošní Frankfurtský autosalon se již pomalu blíží. Jedná se o jednu z nejuznávanějších automobilových přehlídek na světě a proto není divu, že zde mnoho automobilek odhalí své nové modely. Pojďme se tedy mrknout, co nás všechno čeká. Nejzajímavější vozy jsme umístili do přehledné tabulky.

Frankfurtský autosalon 2007 BMW CS

Koncept, představený v Šanghaji, má být konkurencí všem rychlým limuzínám. Celý koncept je ale stále obalen rouškou tajemství. Zatím nebyly představeny žádné agregáty. Je také docela možné, že koncept se stane podkladem pro zcela jinou řadu.
Detailněji zde
Frankfurtský autosalon 2007 MINI Clubman

Další člen rodiny stylových vozů Mini, tentokrát v prodloužené verzi, která bude poskytovat flexibilitu, zábavu a výkon.
Oproti konstrukci běžného "kombíka" se Clubman poměrně zásadně liší a to především v konstrukci dveří. Vepředu najdeme klasickou dvojci dveří, na pravé straně jsou však přidány ještě pomocná dvířka, otevíraná proti směru jízdy, která usnadňují nastupování na zadní sedadla. Do zavazadelníku se přistupuje prostřednictvím dveří, které se skládají ze dvou do stran rozevíratelných křídel.
Detailněji zde
Frankfurtský autosalon 2007 Renault Clio Grandtour

Renault si uvědomuje, jak jsou na trzích ve střední Evropě oblíbena menší kombi. Renault Clio Grandtour bude žhavý želízkem v ohni malých vozů. Jeho silnými zbraněmi bude vedle prostornosti především elegantní design.
Detailněji zde
Frankfurtský autosalon 2007 Peugeot 308 RC Z

Přetvořené Audi TT? Ne, toto bude nový vůz z produkce francouzské automobilky Peugeot. Tedy pokud se 308 RC Z setká na Frankfurtském autosalonu s pozitivními ohlasy. Řekněme si to ale na rovinu - kdo by tomuto "kupátku" odolal?
Cílem designérů bylo vytvořit vůz, poskytující skvělý požitek z jízdy, zároveň však vůz lehký a s nízkou spotřebou.
Detailněji zde
Frankfurtský autosalon 2007 Citroën C5 Airscape

Citroën se na Frankfurtském autosalonu bude prezentovat konceptem nového kabrioletu. Vůz bude mít zcela novou konstrukci, která nastiňuje druhou generaci vozů C5.
Plně automatická střecha konceptu je vyrobena u uhlíkových vláken v kombinaci s prosklenými plochami. Interiéru vozu je tak zajištěna vysoká světlost i v zakrytém režimu.
Designéři při navrhování interiéru nešetřili luxusními materiály, jako jsou kůže a chrom. Vše je komfortní a pohodlné. Volant využívá, u Citroënu tolik oblíbenou, konstrukci s pevným středem.
Detailněji zde
Frankfurtský autosalon 2007 Alfa Romeo 159 GTA

Nová Alfa Romeo 159 GTA se již delší dobu testuje, ale přesto ještě nejsou známa žádná finální technická specifika tohoto vozu. Několik málo informací se však již přece ví.
Podstatnou změnou bude, že 159 dostane do vínku pohon všech 4 kol. Mělo by se tak vylepšit držení na silnici a celková ovladatelnost oproti předcházející verzi vozu 156 GTA. Výkon bude rozdělen tak, že 65% poputuje k zadní nápravě, 35% na přední.
Detailněji zde
Frankfurtský autosalon 2007 Audi A4

Nová generace tohoto populárního sedanu bude postavena na platformě, kterou využívá nové kupé A5 a bude na ní založeno i nové Audi Q5.
Oproti stávající generaci dojde ke zkrácení předního převisu a posunutí motoru a převodovky s diferenciálem směrem dozadu.
Detailněji již brzy...
Frankfurtský autosalon 2007 Kia Sports Coupe

Kia na blížícím se Frankfurtském autosalonu předvede koncept sportovního kupé 2+2. Design byl navržen Peterem Schreyerem. K dispozici jsou zatím pouze dvě fotografie: příď a z profilu
Frankfurtský autosalon 2007 Ford Verve

Jedná se o nový koncept, který je pravděpodobně předlohou nové verze modelu Fiesta. Současně má tento vůz nastínit směr, kterým se budou ubírat i další malé vozy Ford.
Frankfurtský autosalon 2007 Subaru Impreza WRC

Ve Frankfurtu se představí jak nová Impreza, tak i její WRC verze. Nová generace závodního vozu přechází ze sedanu na hatchback. Uvidíme, jestli bude tento vůz stejně oblíbený, jako jeho předchůdce.
Frankfurtský autosalon 2007 Mazda 6

Mazda nám ukáže, jak bude vypadat inovovaná verze úspěšného modelu 6. Již bylo načase. Stávající verze byla v době svého uvedení velice atraktivní, nyní jí však pár úprav určitě prospěje.
Frankfurtský autosalon 2007 Mitsubishi Lancer Evolution X

Velice očekávaná 10. generace legendárního Mitsubishi Lancer sebou přinese vylepšený systém pohonu všech kol a dvojspojkovou převodovku (Twin Clutch) SST. Ta má tři režimy: Normal, Sport a SuperSport.
O pohon se postará odlehčený 2 litrový motor s MIVEC3 (variabilní časování sacích i výfukových ventilů) s turbodmychadlem o základním výkonu 280 koní při 6500 otáčkách.
Uniklý prospekt zde

Brzy Vám na tomto webu přiblížeme ještě několik vozů, které budou ve Frankfurtu pravděpodobně ve středobodu zájmu. Jedná se zejména o nový Jaguar XF, Fiat 500 Abarth, Nissan Mixim nebo Mitsubishi cX.

Na závěr několik praktických informací jako jsou ceny vstupného a termíny konání:

Termíny:
Obchodní dny: 13. - 14. září 2007
Dny pro veřejnost: 15. - 23. září 2007
Otevřeno: 9:00 – 19:00

Ceny:
Víkendové vstupné (15. - 16. 9. + 22. - 23. 9.): 15,00 €
Vstupné v pracovní dny (17. - 21. 9.): 13,00 €
Děti (od 6 do 14), studenti: 7,50 €
Odpolední vstupné: 8,00 €






napsal Rednex 31.08.2007 13:56:06 || přečteno: 159x

Rednex @ 2007