Nechte si pravidelně zasílat novinky. Stačí vepsat Váš e-mail a potvrdit.

Need For Speed ProStreet

need for speed pro street
EA každý rok vydává další díly svých nejprodávanějších titulů. A řada Need For Speed rozhodně nebude vyjímkou. Jedenáctý díl populární série se již blíží na naše monitory.
ProStreet byl oficiálně ohlášen 31. května spolu s několika screenshoty. Nový díl bude svým způsobem zase o nějaký ten kousek vybočovat z dosavadní série. Z textů EA a vydaných screenshotů je již zřejmé, že ProStreet nebude tím obyčejným arcadovým simulátorem, jakým vždy NFS bylo. Důraz se už nebude klást na to, kolik má auto neonů, jak moc velký spoiler máte nebo jak pěkně máte pomalovanou kapotu. ProStreet bude naplňovat tužby a přání všech performance tunerů, protože v této sérii půjde především o závodění. Postoupíte tak na vyšší úroveň pouličních závodů a přesunete se na závodní okruhy, změříte síly s těmi nejlepšími. Alfou a omegou budou dvě věci: vy a vaše auto. Vy, coby profesionální závodník budete muset neustále pilovat své dovednosti na závodech na okruhu, při driftování a dočkáme se i oblíbených sprintů. Další aspekt, který jsem zmiňoval, je váš vůz. Systém upgradů již nebude na úrovni Upgrade 1, 2, 3 a konec. Pravděpodobně se zde dočkáme sofistikovanějšího systému, který nám dovolí daleko více možných nastavení, možností jak výkon sledovat a výsledkem bude, že z vašeho vozu získáte nepřekonatelný závoďák a nebo pomalou plečku. Vše bude záviset na tom, jak vůz postavíte a jak jej nastavíte.
Již teď je každému jasné, že obtížnost závodů bude zase o laťku vyšší, jenže NFS je mainstreamová zábava, a tak se nemůžeme divit, že ne každého baví jezdit celý den ten samý okruh jen, aby si zlepšil čas o dvacet setin. Proto zde má být možnost vypnutí různých aktivních asistentů a zažít tak opravdu náročný závod.



Jak již série NFS ukázala, příběh na pozadí je fanoušky oblíben, a tak se dá očekávat, že ani zde nepřijdeme o náš béčkový příběh, vyráběný tolik opěvovanou metodou kombinace digitálních efektů a skutečných herců. Co by to bylo za příběh bez nějaké té krásné modelky; nikdo z nás si již neumí představit spouštění NFS, aniž by ho sličná děva nevarovala, že závodění do reality nepatří, a že se máme připoutat. Webový server NFS-planet již informoval, že v ProStreet se objeví modelky Krystal Forscutt a Sayoko Ohashi. To, zda budou součástí příběhu, či se zjeví na plakátech nebo mají-li s nimi tvůrci ProStreet zcela jiné záměry, se můžeme jen dohadovat.

Krystal Forscutt a Sayoko Ohashi:
Krystal Forscutt a Sayoko Ohashi

Grafika nám zase poskočila o nějaký ten kilometr kupředu, a tak se můžeme těšit, že ProStreet vytasí všechny trumfy, které next gen konzole skrývají a rozhodně nás nebude šetřit. Tudíž grafika a auta jaká vidíte na líbivém videu, tak stejně tak pěkná auta uvidíte i ve hře. Krásně svítící a všude se odrážející neonová světla velkoměsta, nahradí kouřové efekty, které budou doprovázet drifty či rychlé starty na sprintech. Důraz byl především kladen na jejich věrohodnost. V traileru je vidět, že auta se navzájem poškozují; z novinářských ukázek se již proslýchá, že poškození, tak jak jej vidíme v traileru, bude stejně fungovat i ve hře. To ovlivní i styl závodění, protože taktika odrážení se od svodidel již bude k ničemu. Plechy se budou mačkat a muchlat maximálně reálně a váš lak skončí velmi snadno poset škrábanci. Co se týče vozového parku, dá se předpokládat, že třídy muscle a tuners budou početnější na úkor exotickým vozům.

NFS bude, jak je tomu již dobrým zvykem, startovat hned na několika platformách: na Xbox 360, PlayStation 3, Wii, PlayStation 2, Nintendo DS, PSP, PC a mobilních telefonech.
Na webu EA se můžete dočíst, že plánované datum vydání je stanoveno na 31. 10. 2007 pro Ameriku a v Evropě se jej máme dočkat nejdéle do měsíce, ovšem zda opravdu budeme již v zimě všichni urputně závodit v ProStreet je stále otázkou.

Mimochodem, hra se oficiálně jmenuje Need for Speed: ProStreet;
ne Need for Speed: Pro Street

Již známé vozy v NFS:PS

  • Nissan GT-R PROTO
  • 1970 Plymouth® Hemi® Cuda
  • 1995 Mazda RX-7
  • 1999 Mitsubishi Eclipse
  • 2006 Audi S4
  • 1986 Toyota Corolla GTS AE86
  • 2006 Mitsubishi Lancer EVOLUTION IX MR-edition
  • 2006 Volkswagen Golf GTI
  • 2008 BMW M3
Celkem bude ve hře přes 60 vozů od 26 výrobců. Z toho 8 supersportů.

Screenshoty:

Need for Speed ProStreet screenshot Need for Speed ProStreet screenshot
Need for Speed ProStreet screenshot Need for Speed ProStreet screenshot

Videa k NFS:PS




napsal Chaindler 04.08.2007 14:23:46 || přečteno: 245x

Rednex @ 2007