Nechte si pravidelně zasílat novinky. Stačí vepsat Váš e-mail a potvrdit.

Mitsubishi i MiEV SPORT

Mitsubishi i MiEV SPORT Koncept

Koncept i MiEV SPORT reprezentuje snahu automobilky Mitsubishi o maximalizaci sportovních možností vozů s nulovými emisemi. Vůz má svému majiteli poskytnou dostatečně sportovní prožitek a přitom být hospodárný a ekologický.

Elektromobil je poháněn motory v kolech (celkem 3: dva vepředu a jeden společný pro zadní kola), které mají výkon 20 kW na předních kolech a 47 kW na zadních. Maximální točivý moment činí 250 Nm vepředu a 180 Nm vzadu. V i MiEV SPORT se svezete maximálně rychlostí 180 km/h. Dojezd na jedno nabití činí asi 200 km.

Ve voze najdeme v současné době tolik oblíbený systém S-AWC (Super All Wheel Control), systém E-4WD, jenž se stará optimalizaci výkonu, a nový E-AYC systém (Electric Active Yaw Control), který reguluje otáčky na levém a pravém zadním kole.

Výše zmíněný S-AWC v sobě shrnuje ABS a ASC (Active Stability Control), které nepřetržitě kontrolují optimální vedení, brzdnou sílu, manévrovatelnost a stabilitu.
Určitě stojí za zmínku, že vůz i přes svoje malé rozměry, poskytuje se svým lehkým hliníkovým rámem poměrně vysokou bezpečnost oběma pasažérům.



napsal Rednex 08.09.2007 20:18:20 || přečteno: 437x

Rednex @ 2007