Nechte si pravidelně zasílat novinky. Stačí vepsat Váš e-mail a potvrdit.

Brilliance BS6

Brilliance BS6

Asiat v evropském hávu. Tak by se na první pohled dal popsat tento vůz z čínské produkce. Design navrhla firma ItalDesign, konkrétně Giugiara. Tím ovšem skládanka nekončí. Motor dodalo Mitsubishi, podovozek testovalo BMW a celkově vůz otestovala britská Mira. Co z toho všeho vzešlo?

Co se týče konkrétně designu, není si v podstatě ani na co stěžovat. Vůz má dostatečně evropský design, přestože některé prvky vypadají zvláštně. Můžeme ale říci, že tento vůz alespoň nebude jen tak brzy okoukaný, proto to někdo může považovat i za kladnou stránku. Takže shrneme-li to, vzhled není slabou stránkou tohoto vozu.
Co však je skutečnou slabinou tohoto vozu, je bezpečnost cestujících. Většina evropských vozů této třídy získává při nárazových testech 5 nebo alespoň 4 hvězdičky. Brilliance BS6 však může být rád i za jednu (!) jedinou hvězdičku.
Při simulaci čelního nárazu při rychlosti 64 km/h došlo k ohnutí prahu dveří dolů, k zaklínění dvěří, posunutí pedálů o 32 cm a přístrojové desky o 20 cm dovnitř do kabiny. Řidič by si díky tomu rozbil hlavu o přístrojovu desku, neboť posunem přístrojové desky byla znemožněna ochrana airbagem.
Zástupci automobilky slibují zlepšení na 3 hvězdičky do příštího roku. Aby tohoto cíle dosáhli, budou spolupracovat s experty z ADAC.

Nyní si řekneme pár věcí o motoru. Jestli si myslíte, že zde přijde něco, co majiteli drasticky zlepší náladu, tak jste se přepočítali. Jak již bylo řečeno, motor pochází z produkce automobilky Mitsubishi, což by samo o sobě mohlo být dobrým znamením. Faktem však je, že motor je již zastaralý. Při objemu bezmála 2 litry dostanete výkon maximálně 90 kW. Točivý moment 173 Nm při 4300 otáčkách/minutu. Maximální rychlost 200 km/h. Zrychlení rovněž nepřekvapí - 0-100 km/h za 12,1 sekundy. Spotřeba je v rámci mezí - 9,5 litru / 100 km.

Pojďme zlepšit dojem popisem jízdních vlastností. Zde se totiž skutečně dá mluvit pozitivně. Vůz se v zátáčkách náklání jen mírně, tlumiče dobře plní svoji funkci a tlumí nerovnosti. Na podvozek skutečně nelze směrovat žádné větší výtky.

Cena vozu by rovněž měla být silným argumentem v jeho prospěch, neboť by mohla začínat již okolo 600 tisíc korun. Nejbližším konkurentem, z pohledu ceny, tak bude pouze Škoda Superb, která nyní začíná na ceně okolo 620 tisíc. Datum uvedení v ČR zatím není známé, v Německu se prodává již od začátku tohoto roku, zatím však pouze přes 2000 vozů.

Obrázky:

Brilliance BS6 Brilliance BS6
Brilliance BS6 Brilliance BS6





napsal Rednex 15.08.2007 17:04:21 || přečteno: 434x

Rednex @ 2007